Langtidsfrisk

Langtidsfrisk er en metode for å skape gode forutsetninger i organisasjoner, slik at medarbeidere kan bruke sin arbeidsevne fullt ut og være friske og effektive på jobben. Langtidsfrisk mobiliserer ledere, medarbeidere, fagorganiserte og bedriftshelsetjeneste i et samarbeid for å fremme helse, effektivitet og lønnsomhet.

Innhold:
Langtidsfrisk handler om å snu fokus fra det som ikke fungerer, til det man er bra på, og hvordan man kan skape forbedringer. Kjernespørsmålene i metoden er:

«Hvordan skal det være når det er som best?» og «Hva skal vi gjøre for å komme dit?»
Langtidsfrisk er en helhetlig strategi – ikke et prosjekt – som implementeres i den daglige virksomheten. For å lykkes er forankring fra toppledelse, involvering av alle medarbeidere, fokus på de kritiske suksessfaktorene og Langtidsfrisk- prosessen viktige faktorer.

Gjennomføring:
Prosjektet gjennomføres med gruppesamtaler med ansatte, hvor kjernespørsmålene blir diskutert og formalisert. Det er viktig med forankring i hele organisasjonen fra topp til bunn.

Det vil bli gitt en skriftlig tilbakemelding til bedriften etter gruppesamtalene. Den gir grunnlag for en videre handlingsplan for å nå visjonen/slik det er når det er som best! Vi bistår både med oppfølgingen, implementeringen og evt den opplæringen som er nødvendig i forbindelse med dette.

Kontaktskjema

Vi vil gjerne høre fra deg. Fyll inn skjemaet under og vi vil ta kontakt snarest.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Del denne siden

Bygget på Wordpress av Smart Media AS